keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Yeah, I'm workin' a sweat but it's all good


Heippa vaan kaikille hieman pidemmän hiljaiselon jälkeen. Ajattelin nyt aloitella taas tänne kirjoittelemista. On ollut hirmuinen kevät opintojen parissa, sillä tämä oli se kauan kauhua herättänyt kandikevät. Eikä vieläkään olla voiton puolella, vaikka kandin olen jo saanut johonkin kuosiin ja esitellytkin. Nyt edessä on vielä viisi isompaa esseetyötä sekä kirjatenttejä pitkin kesää.
En tiedä olisinko muuten näin ahkerana tai suuruuden hulluna suorittamassa kaikkea alta pois, mutta mahdollinen Bristoliin lähtö syksyllä pakottaa hoitamaan asioita alta pois.

Vaihdosta puheenollen sain tänään asiat siihen kuntoon, että palautin viimeinkin hakupaperit, Motivation Letterin, Learning agreementin sekä ECTS-muodossa olevan opintosuoritusrekisterin yliopiston kv-vastaavalle ja sieltä kyseiset lomakkeet lähtevät tällä viikolla kohti Bristolia ja University of The West of Englandia. Tuttavallisemmin tunnettu nimellä UWE. En tiedä miten miulla kestää hermot ja kärsivällisyys odotella vastausta sieltä suunnalta, kun meillä ei ole mitään käsityksiä, että milloin vastaavat päätöksensä. Joku vuosi jollain oli venynyt niinkin pitkälle, että oli saanut myöntävän vastauksen elokuun puolivälissä ja lähtö Bristoliin oli vain pari viikkoa siitä myöhemmin. Toivon todella, että miun kohdalla ei käy noin, sillä voisi tulla aika paniikki hommata asuntoa ja hoitaa kaikkia asioita. Meille kyllä sanottiin vaihtoinfossa, että kannattaa aloittaa hoitamaan asioita (opintotuki, apuraha yms.) jo kesän aikana niin ei tule kiire. Tuossa vähän jarruttelee vaan se, että apurahalomakkeita ei ainakaan voi palauttaa minnekään ennen kuin on hyväksymiskirje hallussa. Hmmph.

Kesäsuunnitelmat miulla on suhteellisen selkeinä, vaikka en olekaan saanut töitä mistään. Otin projektiksi noiden tenttien lisäksi lukea tänä kesänä kaikki 21 kappaletta yleisen kirjallisuuden teoksia, joista olen joskus jo tehnyt tentin. Se tentti meni kuitenkin suurimmalta osin Wikipedian avulla läpi, joten jos nyt jaksan, niin luen nuo ihan oikeasti ja käyn korottamassa sen numeron. Ei sillä numerolla kauheasti varmasti loppujen lopuksi ole väliä, mutta miulla on joku tarve saada luetuksi nuo kirjat, sillä jos kerta olen kirjallisuuden opiskelija, niin olisihan se ihan mukavaa, jos oikeasti tuntisinkin nuo teokset.
Yliopistohommien lisäksi aion festaroida, talkoolaisena. Rahatilanne ei antaisi periksi lähteä minnekään kauemmaksi, sillä pelkät liputkin maksaa nykyään niin paljon festareille, että hain ensimmäistä kertaa talkoolaiseksi noille suuremmille festareille. Provinssirockiin olen menossa siivoilemaan ja Ruisrockiin anniskelupisteeseen. Ilosaarirockista en vielä tiedä, mutta uskon olevani siellä viime vuosien tapaan Reilun kaupan kojussa kahvia myymässä. Jotenkin tosi jännää ja varmasti kivaa päästä työn kautta festareille. Ilosaaren olen nähnyt jo aiemmin, mutta nuo muut on tullut tsekattua vaan yleisön puolelta. Provinssi on tosi kiva festari ollut aina, joten ootan sitä hirmuisesti. Majoitukset tulee kaupan päälle samoin kuin ruokakin. :)

Mitään kummempia miun elämään ei oikeastaan kuulukaan. Pääasiassa pohdin päivät tuota Bristolia ja raadan opintohommia alta pois. Tuo vihdoin alkanut auringonpaiste ulkona sekä lämmennyt ilma ei mitenkään hirmuisesti motivoi istumaan neljän seinän sisällä ja koneen ääressä. Aamuisin olen kuitenkin alkanut käymään lenkillä, minkä oon huomannut piristävän ihan mielettömästi mieltä. Tänään juoksin Joensuun Jokiaseman lähellä aamuyhdeksältä ja hymyilin vaan vastaantuleville koiranomistajille, kun oli jotenkin niin hyvä mieli.

Nyt on aika palata esseen pariin, seuraavassa postauksessa voisin avata vähän tarkemmin miun opintosuunnitelmia UWE:ssa. Siihen asti, aurinkoisia päiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti