perjantai 27. heinäkuuta 2012

Virallisia

 Kirpputorin jälkeen oon käynyt tavaroitani läpi ihan hirmuisella vauhdilla. En haluu varastoida vaihon ajaksi mitään ylimääräistä ja tässä on nyt hyvä mahollisuus hankkiutua muutenkin eroon kaikesta turhasta, niin tulevaisuudessa uusi kämppä ei taas täyty kaikella ihan ihmeellisellä. Heitin keskiviikkona Fidan lahjoituksiin kaksi säkillistä vaatteita ja vein kirjaston kirjanvaihtopisteeseen yhden laukullisen kirjoja.
 Miulta lähti myös useat kengät roskakoriin, sillä olin säästänyt useita pareja, joista puuttuu melkein kokonaan pohjat tai muuta mukavaa. Enkä mie todellisuudessa aio korjata kirpparilta ostettuja tennareita suutarilla, vaikka idea olikin alunperin hieno. Tämmöset kengät menin ostamaan vanhojen tilalle ja näitä oli idea käyttää seuraavat pari vuotta, mutta jostain syystä ne hankaa nyt niin pahasti, että käveleminen tökkii.

 Pyykkituvalla kuluu tunteja, kun pyykkään kaiken mitä eteeni saan ja lahjoittelen pois. Uskomatonta, että useiden kirpparikassillisten jälkeen jostain asunnon nurkasta löytyy aina vain lisää ylimääräisiä riepuja.
 Ruoan lisäksi käytin kirpparilla ansaitsemani rahat tuollaiseen johtoon. Miulla on ollut yli vuoden tuo vanha kannettava kaapin perällä käyttämättömänä, sillä siitä hajos joskus aikoinaan virtajohto ja jäi vain korjaamatta. Nyt astelin Giganttiin ja hankin vihdoin tuon puuttuvan johdon ja aloitin kuvien ja muun sisällön puhdistamisen koneesta. Vien tuon mukanani seuraavalla reissulla Jyväskylään ja annan Janille käyttöön.
Vaihdon suhteen ollaan hoidettu porukoiden kanssa muutamia asioita tässä lähipäivinä, kun ovat olleet käymässä. Käytiin Pohjolassa hoitamassa miun vakuutusasiat kuntoon. Meni vähän säätämiseksi, kun piti ottaa ensin matkavakuutukseen kuukauden lisäosa ja vakuuttaa erikseen miun tavarat, jotka tulee sekä porukoille että vuokrattavaan varastotilaan. Piti nimittäin ottaa joku erillinen vakuutushomma sille varastolle tavaroineen.
Hankin pankista myös ylimääräisiä avainlukulistoja valmiiksi, että ei tarvitse alkaa sitten Englantiin tilailemaan niitä vanhojen loppuessa. Pankkitäti aiheutti vähän hämmentäviä tunteita, kun kysyi miulta, että lähdenkö nyt siis lukion tokana vuonna vaihtoon.. Kun vastasin, että yliopiston kautta, niin se kysyi, että aloitinko juuri yliopiston. Oon näyttänyt viimeisen kymmenen vuotta kaikkien mielestä 15-vuotiaalle. En osaa sanoa, että otanko ton kohteliaisuutena vai en.
Postiin meen tänään palauttamaan osoitteenmuutos-lappusen, sillä postit lähtee ens kuun puolivälin jälkeen siirtymään vanhempien osoitteeseen. Enää pitää hoitaa hammaslääkäri - ja muut lääkärikäynnit Suomen puolella. Alkaa olemaan tosi helpottunut olo, kun saa ruksia listalta virallisia asioita pois. Kaiken kaikkiaan koko vaihtoon hakeminen ja asioiden järjesteleminen on ollut yllättävän helppo ja yksinkertainen prosessi. Katsellaan sitten, että miten Brittejen päässä asiat sujuu, jos jäänkin sinne koko lukuvuodeksi. Pankissa myös peloteltiin, että jos meen siellä ollessa iskemään väärät tunnusluvut nettipankkiin niin monta kertaa, että se lukkiutuu, niin joudun menemään siellä päässä tunnistettavaksi jonnekin ja siitä tulee kuulemma erittäin pitkä prosessi verrattuna Suomeen, jos kyseinen homma sattuisi kohdalle. Ehkä oon siis varovainen pankkihommissa.
Accommodation Services lupaili miulle toissapäivänä lähettävänsä vielä tämän viikon aikana tarjouksen asuntolapaikasta. Sitä tässä yhä odotellaan. Lupasivat saman jo viime viikolla, mutta yllättäen mitään ei ole kuulunut. Lueskelen Elliltä lainattua Bristol-opasta ja lasken päiviä. Jännittää yhä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti