perjantai 15. helmikuuta 2013

Oxford

 Bongaa Nina. Miun nykynen olinpaikka vuorokauden ympäri. Just kun silmäjutuista alko päästä eroon, niin nous 39 asteen kuume. 
 Aina kun meillä käy vieraita, niin ne kuvaa tuota sohvaa. Joten tässä taas kerran, kaljasohva.
 Tiistaina lähettiin päiväseltään käymään Oxfordissa. Edelleen oli pakko olla lasit päässä, koska tuuli ja kirkkaus kävi silmiin. Sen lisäks miulla oli myös housut jalassa. Ansu jakso huomautella koko Lontoo-reissun ajan, että miksei miulla oo housuja, kun hihhuloin tuulessa ja sateessa sortsit ja nahkatakki päällä. Mut kun on kevät. (Tota periaatetta lämmöllä muistellen nyt, kun makaan kuumeessa täällä..)

 Hämmentävää, että välille Bristol - Oxford tarvis yheksän matkalippua..
 Vaihettiin junaa Didcotissa. 
 Tää olkoon miun virallinen ja ainoo Oxford-turistikuva. Kiva härkä!
 Jes!

 Hukassa.



 Syötiin tommosessa paikassa, kun Eagle and Child. Se oli Tolkienin ja C.S.Lewisin kantapubeja.











 Potter-paikka!







 Teen ja postikorttien aika
 The Bridge of Sighs
 Tuo oli joku kirjasto, joka oli jo menny kiinni. Höhhö.
Löyvettiin ihan vahingossa sivukujien kautta sellaseen piilotettuun takapihalla sijaitsevaan paikkaan nimeltä Turf Tavern. Tuo on joku kehuttu paikka, mut se jää kuulemma monelta löytämättä. Oltiin onnekkaita ja päädyttiin sinne ja löydettiin reissulta ekaa kertaa Old Rosie-siideriä, joka on maailman paras siideri. 
 Ansu testaa siiderin. Perinne kiertämään. Iida opetti miut juomaan tuota ja sen jälkeen mie oon levittänyt Old Rosien ilosanomaa Ansulle ja Janille. Tuo on 7,3 prosenttista ja ihanaa, kun ei niin imelää. Tuntia myöhemmin tästä kuvasta joku kaksi viinipullollista kiskonut mies tuli ja lahjoitti meille yhden tuopin lisää.
 Meijän pöytään tuli myös erikoinen tarjotin leipiä ja levitteitä. Yhden seassa oli tuommonen mänty.

 Pahamaineinen Old Rosie johdatti meijät suoraan Oxfordin junasta (josta melkein myöhästyttiin ja ravattiin pitkin Oxfordin katuja ihan paniikissa) The Golden Lioniin. Jossa oli lisää Rosieta. No. Sen pituinen se. Illalla oli vielä hengailua kämppisten kanssa meijän olkkarissa. Tän jälkeen tulinkin taas kipeäksi. Mut Oxford oli nätti paikka ja oli jänskää nähhä taas vähän erilainen englantilainen kaupunki Bristolin ja Lontoon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti