torstai 23. elokuuta 2012

These books are made for reading













Täällä päivät menee tavalliseen malliinsa. Tosin tänään käytiin äipän kanssa lounaalla Katriinassa. Muuten lähinnä istutaan Kynnyksessä teellä, pyöritään päämäärättöminä ja minä metsästän milloin mitäkin kirjaa. Tartteisin myös jotkut syksykengät, mutta en millään raaskis käyttää enää rahaa. Rahasta päästäänkin uusimpaan ahdistukseen nimeltä kurssikirjat.
Sain eilen sähköpostissa lukulistat tuleville kursseilleni ja nehän näyttää kaikkea muuta kuin helpoille (saatika halvoille). Joudun hankkimaan ilmeisesti omaksi kaiken, sillä kirjastosta löytyy vain muutama painos. Nyt onkin hirmuinen etsintäoperaatio edellisvuoden opiskelijoiden suhteen. Kahden kurssin kirjat oon jo onnistunut bongaamaan yhdeltä tytöltä, mutta muuten vielä hakusessa. Ei innosta käyttää satoja puntia upouusiin kirjakaupan kirjoihin. 
Aiemmin keväällä taisin kirjoittaa tänne jo jotain niistä moduuleista, jotka aion suorittaa, mutta ne on ehtineet jo muuttua pariin otteeseen, kun silloin selvisi, että me voidaan valita ainoastaan ensimmäisen tai toisen vuoden kursseja eikä niitä kolmannen ollenkaan. Niinpä meni koko learning agreement uusiksi ja tällä hetkellä oon suorittamassa tälläisiä:

Exploring the Eighteenth Century
Imagining America
Victorian Frictions
Romanticism Unbound

Oon ihan tyytyväinen noihinkin, mutta lähinnä pelottaa kuinka tulen pärjäämään vanhahkon englannin kanssa ja kuinka ylipäätänsä kykenen lukemaan tarpeeksi nopealla tahdilla niitä teoksia alta pois. Sain käskyn tulevilta opeiltani aloittaa lukemaan yhtä/kahta kirjaa per kurssi jo etukäteen, että ensimmäisillä kerroilla kaikki olisi jo perehtyneet käsiteltäviin teoksiin. Niinpä aloitin tänään lukemaan Upton Sinclarin The Junglea sekä Nathaniel Hawthornen Scarlet Letteriä.
Ps. Syksyssä yks parhaista jutuista on K-marketeissa pidettävät superpäivät, jolloin saa hedelmiä ja marjoja eurolla. Pensasmustikat ja vadelmat, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti