lauantai 6. lokakuuta 2012

+16

 Tänään oli miun ja Iidan rentoilupäivä ja hyppy pois kaikesta stressaavasta opiskelusta. Lähdettiin puolenpäivän aikaan pyöräilemään kohti keskustaa. Sää suosi, sillä aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja mittari näytti auringossa varmasti +16. T-paidassa tarkeni hyvin.
 Mentiin uutta reittiä pitkin keskustaan, mikä oli tosi hyvä valinta. En tykkää pyöräillä Gloucester Roadia pitkin, sillä autojen seassa ajaminen ruuhkaisimmalla aluilla ei vielä oo ihan miun juttu. Oon liian tohelo sellaiseen. 

 Mutta tää reitti oli tosi rauhallinen ja maisemat upeita. Oltiin tosi korkeella, josta näki kauas kauas kauas.
 Tälläistä kun olis koko ajan ajaminen, että ei tulis autoja ollenkaan. Välillä piti silti poiketa väkisinkin jalkakäytävälle, kun meno meni liian jännittäväksi autojen seassa. Jalkakäytävät vaan tuppaa olemaan älyttömän kapeita.




 Aika perusnäkymä kaduilla. Sänkyjä, patjoja ja muuta roinaa lojuu milloin missäkin. Musta oli tosi erikoista viedä aiemmin meiltä vanha sänky ja lipasto etupihalle odottamaan roska-autoa. Silleen hyvä systeemi täällä, sillä Suomessa rasittaa lähteä viemään vanhoja kamoja kaatopaikalle ja maksaa siitä. Mutta toisaalta täällä näkyy myös surullisen usein ympäriinsä lojuvia sänkyjenraatoja yms. joita roska-auto ei olekaan hakenut syystä tai toisesta. Eikä noi mitenkään kaunista katukuvaa. 







 Pyöräiltiin St. Paul'sin läpi ja ihastelin vaihteeksi katutaidetta, jota löytyi paljon. Päivällä tosi mukava paikka ainakin ajaa lävitse, mutta illalla ehkä vähän arvaamaton (Alueesta yleisemmin: http://en.wikipedia.org/wiki/St_Pauls,_Bristol) kun kuullut vähän kaikenlaista juttua.




 Mentiin ihan kunnolla keskustaan. Cabot Circus. Miljoonittain kauppoja ja vielä miljoonittain ihmisiäkin.


 Tänään siellä oli opaskoirien hyväksi keräys menossa. Hauvat oli itsekin paikan päällä. Rapsuteltiin tyyppejä ja yksi pappakoira oli aivan yli suloinen. Jostain syystä kaikki muut koirien kimpussa olleet oli lapsia, paitsi minä ja Iida.

 Lopulta suunnattiin satamaan ja Arnolfinin taidemuseolle. Siellä aukesi tänään Matti Braun-nimisen taiteilijan näyttely ja siihen liittyen oli ilmainen opastettu kierros. Mentiin siihen. Oli aika sattumaa, että ensimmäisen viiden minuutin jälkeen opas toteaa, että taiteilija on puoliksi suomalainen ja näyttelyn juliste oli kuvattu Suomessa. En oo kyllä koskaan aiemmin kuullutkaan koko henkilöstä, mutta mie nyt oon muutenkin taiteellisista jutuista aika pihalla, vaikka kiinnostaakin.


 Ensimmäisen kerroksen tilassa valaistus oli aivan uskomaton. UV-valot, joiden ansiosta seinät hohti yhdessä töiden kanssa. Lattia oli just tätä näyttelyä varten sementoitu tietynlaiseksi. Tunnelma oli tosi erikoinen, harmi että ei mitenkään ehkä välity näistä kuvista.


 Toisessa kerroksessa oli tila, joka oli täytetty vedellä ja seassa oli pölkkyjä, joita pitkin piti kulkea toiselle puolelle. Jännää! Pelotti vähän, että kellahtaa sinne veteen, sillä osa niistä oli kelluvia ja heiluivat.Vesi oli kyllä tosi matalaa, mutta silti.



 Taidenäyttelyn jälkeen meitä odotti yhä tosi upee ilma. Porukka otti aurinkoa ja hörppi siideriä. Ihan kuin olis palannut takas heinäkuuhun ja lämpimiin ilmoihin.
 Englannin pullasorsat on joutsenia.
 Lauantaisin ja sunnuntaisin on mahdollisuus osallistua Pirates Walkille. 

 Suihkulähdeportaat.
 Haettiin läheisestä Co-Operative Food-kaupasta ruokaa ja pystytettiin piknik satamaan. Iidan tekemä pitsasysteemi oli älyttömän hyvää. Sen lisäks oli naan-leipää, intialaisia kasvisherkkuja, salaattia ja hedelmiä.
 Lähettiin etsimään miulle takkia viileitä ilmoja varten, mutta ei koskaan saatu toteutettua tätä. Matkalla jumittiin The Birdcage-nimiseen kahvilaan, josta tuli Cafe Kinon rinnalle mun lempparipaikka. Vintage-tyyliin sisustettu kahvila, josta löytyy itseasiassa Yesterday's Clothes-myymälä, joka myy Vintage-vaatetusta ja laukkuja yms. Työntekijät oli älyttömän ihania ja porukka muutenkin huipunoloista. 


 Suloset lampunvarjostimet!

 Tea for Two maksoi £2.50 eli saatiin iso kannullinen teetä, josta riitti molemmille useampi kupillinen.
 Eikä sitä voinut juuva ilman kakkupalasia. MMM.
 Illan päätti loistavasti Still Standing You-esitys Arnolfinissa. (Luovan)tanssin avuin toteutettu näytös kertoi kahden miehen välisestä suhteesta. Ystävyyttä, rakkautta, vihaa, kilpailua. Todella erilainen kaikesta mitä oon aiemmin nähnyt, mutta positiivinen yllätys. Mitä kaikkea ihmisruumiilla voikaan tehdä. Oli myös suuri yllätys, että vetivät puolet esityksestä alasti (suomalaisessa teatterissa ja elokuvassa aika normaalijuttu, mutta jotenkin en tiennyt yhtään onko Englannissa millainen meininki alastomuuden suhteen). Ensi viikolla mennään katsomaan jotain Trans&Queer-aiheista elokuvaa, jonka ohessa on myös jotain puheita ja esityksiä. Taitaa tulla homolauantait leffasunnuntaiden rinnalle.
Arnolfinissa oli myös myymälä, josta ostin vähän erilaisen Bristol-oppaan. Tää on hyvä. Samaisessa paikassa jäi houkuttamaan vähän liian kallis The Beatles-kirja, joka on toteutettu kokonaan sarjakuvina. Uskomattoman upea, ehkä voisin ostaa sen joululahjaksi itelleni. 
Tää päivä palautti mut takaisin muutaman päivän jatkuneesta kaamostilasta, johon on kuulunut Suomi-ikävää ja ääretöntä stressiä. Auringonpaiste, mahtavat kokemukset ja ihana ystävä tekee ihmeitä mielialalle. Pitäisi muistaa nauttia enemmän hetkistä, eikä murehtia huomista. Rentouttavaa loppu viikonloppua kaikille! Loppuun vielä muutama klippi päivältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti