torstai 4. lokakuuta 2012

Say Goodnight And Go

 Pitkät päivät jatkuu, mutta huomenna alkaa onneksi jo viikonloppu (taas!). Tänään oli massiivinen päivä yhdeksästä seitsemään. Unohdin ottaa järkevät eväät mukaan, joten jouduin taas turvautumaan yliopiston kaupan tarjontaan, joka on vähän ikävää kun joutuu syömään kaiken kylmänä. Tänään oli myös ensimmäinen kerta, kun puhuin semmassa vähän enemmän. Käytiin nimittäin lävitse meidän responseja yhteen runoon ja jokaisen piti lukea/kertoa ensimmäisestä reading log entrystään, joka siis tehtiin tuon runon pohjalta. Oli onnistunut olo, kun kerrankin sain sanottua edes jotain järkevää, vaikka muiden kommentit onkin ihan eri ulottuvuuksissa, mutta ei kai pitäisi vertailla. 


 Päivän viimeinen tunti oli uutuus, joka oli ensimmäistä kertaa tänään. Romanticism Unbound-moduulin online session! Kirjauduttiin jokainen sellaiseen systeemiin, jossa toiminta tapahtuu whiteboard-nimisen työalustan kautta. Opettajat ohjaa työskentelyä luennoimalla ja ohjeistamalla mikrofonin kautta ja näyttämällä erilaisia tehtäviä ruudulla. Meidän on mahdollista osallistua kirjoittamalla chat-ruutuun tai painamalla erilaisia nappeja, joilla on omat toimintansa. Viittaamiselle on oma nappulansa. Samoin äänestämiselle (monivalinta-vaihtoehtoja ja YES/NO-palikat), "luokasta poistumiselle" ja hymiöille. Sen lisäksi osallistujalistan vierestä löytyy samanlaisia työkaluja, kuin piirrustusohjelmista. Meitä saatetaan pyytää alleviivaamaan tai ympyröimään kohtia teksteistä yms. Vaikka online session oli ihan uusi juttu, niin kaikki toimi kuitenkin hyvin. Tämä kerta oli tosi helppo ja rento, sillä samalla harjoiteltiin yleisesti miten tuon kanssa toimitaan. Robin luennoi hieman yleisesti romantiikan runoudesta ja sen jälkeen vertailtiin muutamia runoja, pidettiin muutama äänestys ja tutkittiin hyödyllisiä nettisivuja. Tuo oli kyllä tosi mukava tapa työskennellä ja auttoi jaksamaan viimeisenkin luennon, kun sai vain istua rennosti computer labissa ja syödä samalla eväitä. 
 Osallistujalista ja chat.
 Esimerkki runosta ja sen jälkeen monivalintatehtävästä. 
 Oon löytänyt uuden lemppariruoan. Sen nimi on vihannessilppu intialaisella kastikkeella ja papuriisisekoituksella. Aika helppo.

Ps. Boileri on korjattu ja tilalle on tullut ihan upouusi. Siinä on jopa digitaalinen näyttö, joka on meille ihan luksusta. Olivat korjanneet myös suihkukopin ja täytyy sanoa, että suihkussa käyminen oli äsken yhtä unelmaa. Melkein kuin suomalainen suihku. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti