perjantai 18. tammikuuta 2013

-2 C







Olipas mieltä virkistävä reissu keskustaan. Lähin ihan uhallani kattomaan, että millanen kaaos tuolla vallitsee tuon lumihässäkän takia ja olihan tuo suomalaisen silmin aika koominen ja hassu näky. Joka toinen vastaantulija oli joko menossa ostamaan pulkkaa tai veti sellaista perässään, porukka kasasi pihoihinsa lumiukkoja ja napsi niistä kuvia ja useampaankin otteeseen huomasin joutuneeni lumisodan keskelle - eikä kyseessä ollut vaan pikkupoikien lumisodat, vaan ihan aikuisetkin olivat intoutuneet viskomaan palloja keskellä keskustaa. Kahvilat ja pienet liikkeet hyötyi tästä kelistä kaikkein eniten, sillä kahviloiden eteen oli raahattu lämpimien juomien mainoksia ja ei myöskään jäänyt epäselväksi, että mitkä kaksi oli ne tämän päivän myydyimmät tuotteet joka paikassa: pulkka ja harja. 
Muuten oli ihmeen hiljaista, kun jotkut tiet oli suljettu ja julkinen liikenne takkuili. Täällä ei harrasteta talvirenkaita tai lumiauroja. Niinpä olikin aika erikoista, kun keskustan katuja lapioitiin ja harjattiin kuntoon kymmenien työmiesten voimin.
En mie silti ollut mitenkään erikoisessa asemassa, vaikka oonkin tottunut Suomessa tälläisiin lumikeleihin. Tuli jo puolen tunnin lumessa tarpomisen jälkeen olo, että nyt lämpimään ja äkkiä. Päädyin muiden hytisevien ihmisten perässä kahvilan perukoille lueskelemaan kirjaa ja hörppimään teetä. Taas kerran kaveri pääsi toteamaan, että eihän sun pitäis palella kun oot Suomesta. Niinpä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti