keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Mitä kuuluu opiskelu?


En oo tainnu vähään aikaan mainita mitään erityisempää opiskeluista. Vaikka se osio onkin jääny blogissa vähille, niin sama vanha lukeminen ja esseiden kirjottelu täällä on edelleenkin käynnissä. Tosin tällä kertaa tietty uudet kirjat ja uudet runot. Tää vuosi on alkanu lukemisen osilta tosi kivasti, sillä on käyty vasta pelkkiä romaaneja, joka on miulle iso ilo. En edelleenkään kauheemmin syty runoille, varsinkaan näille mitä myö täällä käsitellään (viktoriaaniset runot, ah). Viimeset kaks viikkoa on luettu kolmea romaania, joista tällä viikolla lopetettiin jo kahden käsittely: Mary Elizabeth Braddonin Lady Audley's Secret sekä William Faulknerin As I Lay Dying. Kolmas ja vielä ens viikolle käsittelyssä pysyvä kirja on Austenin Sense & Sensibility.
Noi on Faulkneria lukuunottamatta kaikki sellasia, mitä tuskin olis ihan ekana tullut napattua kirjastosta mukaan. Positiivisia yllätyksiä on kuitenkin tullu kaikkien kohdalla vastaan. Faulknerin luin vasta loppuun ja se aukes kahden semman ja muutamien workshop-keskusteluiden jälkeen sen verran enemmän, että miulla jäi jonkinasteinen pakkomielle siihen kirjaan. Meitä kehotettiin lukemaan sitä uudelleen ja uudelleen, koska on kuulemma sellainen teos, josta aukeaa jokaisella kerralla jotain uutta. Se oli aluks hieman hankalasti lähestyttävä, kun on kerrottu 15 henkilön näkökulmasta ja koostuu todella monesta kappaleesta, mutta mitä pidemmälle tarinassa eteni, niin sitä enemmän aina avautui. En ala tähän nyt tiivistämään juonia tai kuvailemaan muutenkaan nuita mittään, google avittaa, jos kiinnostuitte. (Tuosta Faulknerin teoksesta on muuten tulossa myös leffa, James Francon ohjaama pläjäys. Pitää kyllä tsekata sitten kun se joskus tulee.)

Ens viikolla siirrytään takas runojen maailmaan sekä pitäisi alkaa työstämään jo työnalla olevaa essee-suunnitelmaa. Ens kuussa on muutamakin deadline, joten ihan pelkkää rentoilua ei tuu taas hetkeen olemaan. Miulla on Amerikka-kurssin ryhmäesitelmä, 500-sanan esseesuunnitelman palautus sekä 2500-sanan Reading Login palautus. Esseesuunnitelma painaa arvosanana vaan vaivaiset 5%, mutta haluun tehhä sen kunnolla, ettei huhtikuussa iske sitten paniikki, kun pitäisi tehdä sen pohjalta 3000-sanan loppuessee. Essee-aiheita oli seitsemän, joista jo löysin mieleisen, mutta koko homma kosahti siihen, kun tajusin, että en mitenkään pysty kirjoittamaan 3000-sanaa aiheesta "Discuss the dynamics of serial publication in relation to selected novels on this course". Yksinkertanen ja helpolta vaikuttava aihe, mutta ihan liian suppee tuon laajuseen tekstiin. Täytyykin siis alkaa pyörittelee noita muita kysymyksiä vähän tarkemmin.

Tämmöistä opiskelurintamalla tällä erää. Kohta kaksi viikkoa takana ja vielä kymmenen edessä. Tuntuu taas, että opiskelen ihan oikeeta alaa (kysykää uudelleen, kun päästään käsiksi taas niihin runoihin..)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti