torstai 20. syyskuuta 2012

A Long Walk Around Bristol

 Meijän lähipubi, jonne ei kannata kuulemma mennä. Varsinkaan jalkapallopelien aikaan. Sen verran oon nähny ulkopuolella hengaavaa porukkaa, että ei kyllä ihan ekana tulisi mieleen mennä tuonne iltaa istumaan.
 Tää päivä oli ihana, koska ei ollut lähes mitään sovittua ohjelmaa, mikä on ihme viime päivien juoksemisen jälkeen. Piti ainoastaan hakea kurssikirjoja yhdeltä tytöltä. Suunnistin kirjoja hakemaan, mutta koska tyyppi ei ollut kotona, niin päätin tehdä pienen kävelyn uusiin paikkoihin. Kävin muutamilla kirppareilla, jotka on täällä lähinnä erilaisia charity shoppeja. Ei löytynyt mitään kivaa, tosin koin jonkun maagisen olotilan Treasure-nimisessä putiikissa, kun myyjä oli pitkähiuksinen hippimies ja paikka oli täynnä kaikenlaista vanhaa tavaraa ja vinyylisoittimesta kaikui joku 80-luvun biisi. Tuoksui vanhoille kirjoille ja porukka oli niin nättiä siellä. Ostin jostain vihanneksia myyvästä kaupasta mansikoita hintaan 69p ja lähdin suunnistamaan satamaan.
 Joki löytyi kerrostalojen keskeltä. En tiiä. Joka kerta, kun lähen kauemmas Stokes Croftista tai Gloucester Roadista, niin alkaa lähinnä ahistaa noiden lasitornien ja liiketilojen keskellä. Cabot Circus on ehkä rasittavin paikka, kun porukka juoksee hiki hatussa kaupasta toiseen ja törmäilee toisiinsa. 
 Kovin likaista oli tuo vesi.
 Miulla oli keskusta-alueen kartta mukana, mutta en avannut sitä kertaakaan vaan suunnistin oman mielen mukaan minne sattuu. Seurasin jokea ja päädyin aina uuteen paikkaan.




 Joku oli heittäny jokeen ostoskärryt, pyöriä, roskasäkkejä yms. muuta tavaraa. 

 Edelliseltä jokialueelta löysin tämmöisen kirkon/katedraalin luokse, josta loppujen lopuksi löysin just sinne satamaan minne koko ajan yritinkin päästä. Jes jes!
 Vihdoin ja viimein täällä.
 Hirmusesti oli joutsenia uiskentelemassa.



 Tuo oli kunnon laivakoira-alus. Kannella oli kolme karvapalloa ja ohjaamossa haukkui saksanpaimen, joka istui kapteenin paikalla. :D
 Thekla, jonka sisällä on siis baari/ravintola. Kyljessä näkyy taas yks Banksyn teos.




 En tiiä mikä risti tää oli, mutta se nökötti jyrkän pudotuksen reunalla.
 Taas vähän ei-niin-englantilaista maisemaa.

 Neljä kuumailmapalloa lenteli taivaalla. Oli hurjan näköistä, kun siellä näkyi kunnon liekit, kun sytytteli tulta.
 Tässä vaiheessa olin jo toisella puolella jokea eli toisella puolella kaupunkia ja kotia. Muuten ihan älyttömän upeita paikkoja ja aluetta, mutta olin kävellyt päälle kolme tuntia ja en suoraan sanottuna tiennyt, että kuinka pääsen enää takaisin keskustaan.



 Sitten alkoi häämöttämään Suspension Bridgekin ja aloin olemaan sitä mieltä, että nyt oon kävellyt vähän liian pitkän matkan yhdelle päivälle. 

 Park street. Kuva ihan sen takia, että Freddie skeittaa kyseistä katua alas Skinsin kolmoskauden alussa. 
 Näitä Banksyn töitä tulee vastaan koko ajan, vaikka en oo ees tarkotuksella lähtenyt etsimään vielä yhtäkään.
 University of Bristol. Tää on se toinen yliopisto meijän kaupungissa. Samaisella kohalla kuvattu myöskin Skinsiä. Pitäs varmaan kattoa pitkästä aikaa uusiks niitä jaksoja, kun nyt ois kiva kattoo näkyykö tuttuja paikkoja enemmänkin.

Kävin noutamassa kurssikirjoja. Mun sosiaalinen elämä taitaa näillä näkymin loppua siis ens viikolla...en tiiä pitäiskö itkeä vai nauraa, kun en jaksa melkein nostaa tota English Literature-opusta ilmaan ja siinä on lähes 3000 sivua. Laitan pian kämppikset lukee noi ja kertomaan mulle parilla sanalla tiivistelmän. Ei vaan, ihan innolla odotan kyllä opiskelun alkamista, mutta vähän pelottaa se, että kuinka tuun pärjäämään kielellisesti.

Vähän hukassa:
Jotenkin kuva menee liian nopeesti noissa videoissa. Toivottavasti saatte selvää.

Sellanen päivä. Ootan innolla tulevia seikkailuita, sillä tänään oli just kivaa se, että ei ollut tarkkaa tietoa minne päätyy. Tunnen jo oman kotialueeni ja muutamat paikat tosi hyvin ja osaan liikkua. Sitä mukaan, kun näkee enemmän niin Bristol tuntuu kutistuvan. Ennen niin pitkälle tuntuva matka Stokes Croftille ei ookaan enää yhtään niin pitkä. Huomenna mennään tapaamaan Iidan kanssa meidän opettajaa, osallistutaan English Inductioniin ja käydään Freshers Fairissä, missä on kaiken maailman societyt ja harrastusmahdollisuudet esillä. Onneks on vielä yks viikonloppu ennen virallista koulun alkua jäljellä. Aattelin nauttia siitä, sillä sen jälkeen saattaa olla tosi tosi kiireistä ja väsyttävää. Englannin kieli miulla on parantunut (ainakin ymmärtämisen osalta) jo tässä viikossa tosi paljon. Tuntuu hyvältä ja ainoa asia, jonka tahtoisin muuttaa olis ajankulku. Voisko joku hidastaa vähän tätä aikaa, kun musta tuntuu, että päivät menee ihan liian nopeasti ohitse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti