torstai 13. syyskuuta 2012

Filton

 Pienimuotoisen kodin esittelyn aika. Lähdetäänpäs liikkeelle meijän eteisestä. Tuo on siis etuovi, josta kuljetaan aina sisälle. Sisäänkäynti koostuu kahdesta ovesta. Oven lukitseminen ja avaaminen on itsessään aika taitolaji. Jouduin eilen hävettävän monta kertaa pyytämään tyypit avaamaan miulle ovea. Ja jos sen saa hyvällä tuurilla auki, niin lukitseminen taas on yhden taiteilun takana. Tässä kuvassa näkyy vain se toinen ovi, joka onkin sitten ihan helppo lukita.
 Entisten asukkaiden jättämä kaljatölkkisohva on yhä meidän takapihalla. Ohitse kulkevat ihmiset kuulemma aina kurkkii meidän pihaan ja kummastelee tuota. Tälläinen näkymä on siis miun huoneen ikkunasta ulos kurkatessa, kaunista.
 Takapiha itsessään on aika tilava. Siellä lojuu jalkapalloja, ehkä voidaan pelailla sitten kun on taas lämpimämpää. Haaveilen myös kukkasista.
 Tuossa näkyy myös meidän pikkuinen varastotila, jonne pääsee suoraan takapihalta sekä keittiöstä. Siellä on tällä hetkellä pesukone ja pyykinkuivausteline, mutta myöhemmin ehkä myös pyörät.
 Aita, joka erottaa meijät naapureista. En ole törmännyt vielä yhteenkään naapuruston ihmiseen.

 Tässä mie nukun. Ihanaa, kun englantilaisten single bedit on leveämpiä kuin suomalaisten. Sain lainaksi kämppiksiltä petivaatteet ja tyynyt. Tänään onneksi vihdoin peitto- ja tyynyostoksille. Ollut aika ikävää nukkua pelkillä lakanoilla ja miljoonalla päällekkäisellä paidalla. Ilman noita petivaatteita olisi kuitenkin ollut vielä ikävämpää, joten arvostan suuresti niitä.
 Mun huone on vielä tosi ankea ja pikkuinen kaaos, kun en ole ehtinyt sisustamaan sitä millään tavalla. Matkalaukun purin lipastoon, joka oli yksi huijaus. Kyseisen lipaston laatikostot tipahtivat nimittäin samantien lattialle, kun sinne laitettiin yksikin vaate. Täytyy valittaa tästä meidän landladylle. Takka on ihan kiva elementti huoneessa, vaikka se ei olekaan toimiva. Täytyy yrittää välttää sen käyttämistä hyllynä.

 Meidän yhteinen olkkari, joka on miun huoneen ja ulko-oven välissä. Täällä ei olla oltu vielä muuten kuin miun tullessa ekana yönä tänne. Tää on ihan raakile myös, sillä ollaan etsimässä yhdessä halpaa telkkaria sekä jotain sisustusjuttuja tuonnekin. 
 Keittiö ja portaat yläkertaan. Ylhäältä löytyy kämppisten huoneet sekä vessa. Portaiden alla on erittäin epäilyttävä imuri, joka muistuttaa 70-luvun tuulipukuja väritykseltään ja muodoltaan sekä printteri, joka on kuulemma suhteellisen huono. 

 Keittiömme. Astiat laitetaan kuivumaan tuohon äärettömän pieneen telineeseen. Astiat on yhteisessä käytössä, kunhan jokainen muistaa pestä omansa ja ei hukuta tiskeihin. Entinen asukas oli jättänyt tänne tosi paljon kattiloita, pannuja ja astioita, joten ei tarvitse hankkia niitä ainakaan. 


 Maisemia lähikaduilta, kun päästään täältä idylliseltä pikkukadulta vähän lähemmäs elävämpää aluetta.
S oli leiponut ihanan kakun, kun tulin tänne. Suklainen unelma. Tää katosi aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti