maanantai 3. syyskuuta 2012

Helsinki Vol 2 - Suomenlinna ja yölliset seikkailut

 Vähän väsähtäneenä, mutta iloisena olin liikenteessä jo aamusta klo 10.
 Innostuneena kulkukortista hyppäsin metroon ja ajattelin etsiä ruokapaikaksi jonkun kivan kasvisruokamestan. Miulla ei ollu tietoa mistä semmosen löytää, mutta aattelin, että eiköhän keskustassa joku tule vastaan - ei tullut. 



 Tunnin harhailun jälkeen päädyin ajelemaan Sörnäisiin ja vaeltelemaan katuja. Alkoi olee vähän liiankin nälkä  ja pelkkä kivojen seinien ja talojen kuvailu alkoi tympimään.

 Tittititiii! Yhtäkkiä löysin uskomattomalla tuurilla just hyvän paikan. Vegemesta ja Seitankebab pelasti päivän. NAM.

 Aattelin, että en kehtaa kävellä kadulla syömässä tota, kun sotken kuitenkin koko naaman johonkin täytteisiin. Päädyin kivaan puistoon, jossa ainoat vapaat penkit oli tuommosia. No, ton piti olla kiva hengähdyspaikka ja ruokailupenkki miulle. En kuitenkaan saanut loppujen lopuksi oltua siinä rauhassa kebabbini kanssa, sillä jotkut +50 herrat halusi välttämättä pullokassaineen tulla jakamaan elämänviisauksia. Loppujen lopuksi se kebab meni sit kuitenkin mahaan kaduilla vaellellen. 


 Klo 13-15 miulla oli ISO ry:n järjestämä lähtöorientaatio (Britanniaan vaihtoon lähteville) Hakiksessa. Menin paikalle hyvissä ajoin ja ehdin kierrellä torilla ja kivassa satamassa. Lähtöinfo oli rento, vaikka suurin osa tiedoista oli jo sellaisia, jotka oon hoitanut tai joista tiesi jo etukäteen. Tuli siellä kuitenkin muutamia ihan hyödyllisiä vinkkejä sekä oli kiva kuunnella joidenkin omakohtaisia kokemuksia asioiden hoitamisesta. Alussa oli myös pikainen esittelykierros ja venasin innolla, että joku muu olis tulossa Bristoliin, mutta porukka oli lähinnä suuntaamassa Kentiin tai Aberdeeniin. 
 Infon jälkeen tapasin Astan Hakiksen Sokkarin eessä ja mentiin ostamaan piknikille evästä. Valmistettiin tofusalaattia, napattiin piknik-kuohari kainaloon ja tipautettiin karkkipussi laukkuun. Matka jatkui Alppilan asunnolta kohti Suomenlinnaa. Olin ihan hirmusen innoissani, kun olin viimeksi ollut Suomenlinnassa useita vuosia sitten.

 Oliskohan kivaa asua vaikka kuukausi Suomenlinnassa? Jotenkin tosi idyllistä ja herttaista, kaikki talot oli niin nättejä. Pihoissa oli pyykkinaruja ja koirapuistokin löytyi. 
 Alettiin etsimään jotain jännää ruokapaikkaa.

 Vastaan tuli tosi äkäisiä kisuja.

 Tätä lähemmäs maatilaa voi olla vaikeaa päästä tuolla. Tuoksui ihanasti navetalle :D
 Merirosvolaivoja meni ohitse.
 No josko tää olis se hyvä reitti täydelliselle piknik-paikalle? - Ei ollut. Parin minuutin päästä revitään 20 kappaletta takiaisia irti Astan päästä..
 Löydettiin lopulta etsintöjen jälkeen kiva paikka korkean muurin päältä.
 Siellä oli sopivasti metsäfiilistä ja loppujen lopuksi aika mielenkiintosen kylmä. 

 Hirmusen hyvät eväät ja onnistunut karkkipussivalinta.




 Lopuks seikkailtiin vielä tunneleissa.
 Alppilan kautta jatkettiin vielä yöllä keskustaan. Hyvin random lapsuusajan musiikillinen löytö - Pandora. :D Ahahah. 

 Loppuyö/aamu olikin aika kaoottinen, kun hukkasin itseni ja myö Astan kanssa toisemme. Kipittelin kaduilla juttelemassa ihmisille, hengasin aseman lattialla juttelemassa lisää ihmisille ja lopulta Herttoniemessä alkoi jo hieman väsyttämään ja kaipasin yöpaikkaa. Onneks semmonen löytyi Laajasalosta, kiitti! Nyt lähinnä naurattaa koko seikkailu. 
Viimeiseltä Helsinki-illalta ei olekaan muita kuvia kuin tärähtänyt Kallio-kuva. Lauantaina syötiin Jennin ja Annin kanssa herkkuruokaa, hengailtiin unisina ja juteltiin monta tuntia. Illalla Kalliossa ja sunnuntaina hyppäsin junaan. Koko reissulta jäi hirmusesti hyviä muistoja ja ensimmäistä kertaa ikinä Helsinki ei ärsyttänyt ihmispaljoudessaan. Ehkä mie sittenkin haluisin joskus tuonne asumaan. Metrot on parhaita, vaikka Lontoon metroon verrattuna tuo oli ihan hassu, kun noita meni vain kahteen suuntaan. Silti tykkäys. Voisin istua metrossa lukemassa kirjaa ja ajella edestakaisin. Se on parasta.

2 kommenttia:

  1. Kaveri asuu ihan ton Vegemestan vieressä, on tullu monesti käveltyä ohi :D onnomnomnom. Ihania kuvia! <3

    VastaaPoista
  2. Jooo! Älyttömän hyvää ruokaa, mmmm.
    Kiitti ^.^

    VastaaPoista