keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Another day in Bristol


 Kattelen nykyään leffoja, jotka pohjautuu kirjoihin. Helpottaa huomattavasti lukemisprosessia kun kattoo ensin elokuvan. Victorian Frictions-kurssille on ensimmäisenä luettavana Elizabeth Gaskellin North and South, jota katseltiin eilen illalla Iidan luona tv-sarjan muodossa.
 Oon vetäny teetä seitsemän kuppia päivästä, that can't be healthy?
 Väsynyttä aamua piristi tänään taas tää tyyppi. 

 Victorian Frictions-kurssin tuplaluento. Mielenkiintoista ja kivaa, vaikka penkit oli tyhmät. Ens viikolla saahaan jotkut pyörillä toimivat ja päästään kuulemma helpommin rullailemaan ja pyörimään toistemme luokse.

 Postissa tuli monta uutta kurssikirjaa. Kivaa, vaikka ahistunkin siitä, että miten aika riittää kaikkiin noihin.
 Mulla ei oo ikinä ollut Suomessa näin järjestelmällisiä opiskelukamoja. Kansio monisteille, kansio kouluun kulkeville/sieltä tuleville monisteille, kirjojen muistiinpanoille vihko, luento - ja seminaarivihko, sticky noteseja, päiväkirja ja lehtiö. Täällä opetus on paljon perusteellisempaa kuin Suomessa ja meidän täytyy jopa tehdä jotain. Suomessa yliopistosta selviää hyvin vähäisellä puhumisella ja sillä, että wikipediasta etsii kirjojen sisällöt (kokemuksella voin sanoa näin..). Oon tykänny tosi paljon siitä, että täällä ite luentoja on aika vähäisesti (ja ne muutamat tunnit joita on, koostuu erilaisista tehtävistä eikä vaan luennoitsijan yksinpuhumisesta) ja niiden lisäksi on workshoppeja, seminaareja ja tutoriaaleja sekä onlinesessioneja. Puhumista, ryhmätöitä ja analysointia tehdään jokaisella tunnilla ja opettajat käyttää erilaisia opetusmetodeja ihan hirmuisesti. On katsottu elokuvista ja videoista pätkiä, luettu tekstikatkelmia, analysoitu kuvia ja pohdittu kysymyksiä ryhmissä ja yksinään. Lähes jokaisella kurssilla pitää tehdä presentaatio ja esseet luetutetaan muilla opiskelijoilla ja oma ryhmä antaa arvosanan ryhmätöistä, joten pelkkä opettaja ei oo vastuussa siitä. Palautetta täällä saa ihan hirmuisesti, jos vaan haluaa. Jokaisesta työstä tulee kirjallinen palaute, jota toivotaan käytettävän hyödyksi mahdollisimman paljon. Suomessahan kaikesta tulee vaan arvosana ilman mitään perusteluja, jollei erikseen sovi tapaamista ja halua keskustella aiheesta. Jota tuskin kovinkaan moni oikeasti harrastaa. Oon ollut vasta kolmella tunnilla, joten mulla ei oo vielä kunnollista käsitystä mistään, mutta näidenkin muutaman tunnin pohjalta voin kertoa olevani tosi positiivisesti yllättynyt ja järkyttynyt, kuinka paljon opetus voi erota eri valtioiden välillä.
 Eilen illalla S teki taas superia suklaakakkua. Se on aika suosittua, sillä tilanne näyttää tällä hetkellä siltä, että lautanen on tiskissä.
 Kaaos keittiössä jatkuu. Tiskataan kun ehditään. Kuivauskaapin ihanuus muistuu taas mieleen katsellessa tota meidän kuivaustelinettä, joka oli tänään puoleen seinään asti ulottuva huojuva torni.
Kehitin tosi hyvän ruoan: linssejä, riisiä, tofua ja pepperiä. J ei tiennyt mitä linssit on..

Eilen kehitettiin kämppisten kanssa yöllisellä kävelyretkellä idea leffaillasta. Päätettiin pitää joka viikko ilta, jolloin joku saa aina valita leffan katsottavaksi. Tänään kun noi tuli kotiin, niin ovelta kuului vaan, että niillä on yllätyksiä. Kasseista paljastui Donnie Darko, 500 Days of Summer, Matrix, Snatch yms. Katsottiin Darko, sillä pojat ei olleet nähneet sitä. Ihmeellistä, että miten siitä voi edelleenkin löytää aina jotain uutta ja erilaista. Oon nähnyt kyseisen leffan useamman kuin kymmenen kertaa ja tälläkin kertaa tuli uusia asioita esille. 

Loppukevennykseksi: Meidän talo lahoaa. Boileri on halkeamassa ja korjaaja tulee vasta ens keskiviikkona. Sen lisäks meidän vessanpöntönkahvakin meni halkeamaan ja ei saatu vedettyä vessaa. J liimas sen kiinni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti